NIGHTscape | patchWORK - studiostilleven 2020

berglandschap studio stilleven met patchework deken en sterrenhemel bij nacht
 
 

Waar zijn we in terecht gekomen? Een scenario uit een boek van Stephen King? Dromen we een lucide droom? Onheilspellend.

Waar de meerderheid van Nederland in een enorme vertraging belandde en op zwart ging was er ook een groep die in een constante staat van paraatheid leeft.

De zorg werd gemobiliseerd, vouwde zich als een lappendeken om ons heen. Onvoorwaardelijk en onverschrokken.

Onwetend in wat er gaat gebeuren. Licht en donker, goed en kwaad. Eens te meer de vraag wat bevind zich in het donker? Zien we lichtpunten? Hoop, het komt goed. Het moet goed komen.


Dit werk is gemaakt voor Dominique Patuel, chauffeur op de Ambulance, als dank voor zijn inzet tijdens Corona in opdracht van Museum de Voorde voor de expositie Stoere Helden tijdens Corona in Zoetermeer.

 

DREAMSCAPES - studiostillevens 2016 - 2017

- landschap tussen droom en werkelijkheid -

In een vluchtig voorbij gaan zullen de "Dreamscapes" misschien als poëtisch schilderwerk ervaren worden, maar in werkelijkheid zijn het zorgvuldig opgebouwde studio landschappen.

De Nederlandse natuurgebieden worden door de toeschouwer vaak niet als aangelegd beschouwd, maar zijn wel degelijk bedacht en aangelegd door de mens. Gecultiveerd landschap, gemanipuleerd maar toch voelt het authentiek.

Wat gebeurt er wanneer je een deel van de geforceerde landschappen op een andere plek laat groeien en laat evalueren tot een geheel nieuw beeld? Voelt die manipulatie dan anders? Kun je de verbinding met het landschap nog terug vinden?

Bekijk hier de making of dreamscape #3

 

MINDSCAPE - 2017